Νέα δομή του δήμου Αθηναίων για άστεγους τοξικοεξαρτημένους (video)

Νέα δομή του δήμου Αθηναίων για άστεγους τοξικοεξαρτημένους στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Η δομή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ και μπορεί να φιλοξενεί 140 συμπολίτες μας.

Ο ξενώνας θα παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης, κατά προτεραιότητα σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα (με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων) και για διάστημα μέχρι 6 μήνες. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό των δύο Οργανισμών (ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ), σε 24ωρη βάση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των φιλοξενούμενων και ακολουθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποδεκτές μεθόδους παροχής των υπηρεσιών αυτών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ για τη συμβολή τους και τόνισε ότι στόχος δεν είναι «να προσφέρουμε ένα σπίτι που απλά θα μένουν. Θέλουμε να τους δώσουμε την προστασία, την ιατρική περίθαλψη, τη φροντίδα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής που χρειάζονται”. Μαζί με τον κ. Μπακογιάνη ήταν ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.

Σημειώνεται ότι σημαντική στην πρωτοβουλία αυτή είναι επίσης η αρωγή της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του «Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών», της «PRAKSIS», των «Γιατρών του Κόσμου», του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», και του Οργανισμού «STEPS».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος