Ν.Υόρκη: Ο Έλληνας ερευνητής που «είδε» το «αόρατο» ανθρώπινο όργανο μιλά στην ΕΡΤ (video)

O γαστρεντερολόγος Πέτρος Μπενίας, με καταγωγή από το Μεγανήσι Λευκάδας, είναι μεταξύ των συντακτών της νέας μελέτης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για το “κρυμμένο” όργανο του ανθρώπινου σώματος. Ο ίδιος προσδιορίζει την ανακάλυψη ως “τον πρώτο χώρο που αντιμετωπίζει καρκινικό όγκο ο οποίος περνά από το στομάχι και πάει προς λεμφαδένες”.

“Ερευνώντας τη χοληδόχο οδό ασθενούς για σημάδια καρκίνου με ενδοσκόπιο λέιζερ, καταλάβαμε ότι υπήρχαν στοιχεία για έντερα και συκώτι που δεν ταίριαζαν στα δεδομένα”, περιγράφει ο Πέτρος Μπενίας, για την ανακάλυψη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports.

“Το όργανο αυτό είναι σαν το αγγειακό ή το λεμφικό σύστημα, είναι δίκτυο που συνδέει μέσα από το στομάχι, μέσα από το δέρμα. Είναι ο πρώτος ενδιάμεσος χώρος μέσα στον ιστό, που αντιμετωπίζει μεταστατικό καρκίνο”, τόνισε ο δρ. Μπενίας.

Ο ρόλος του νέου οργάνου, έχει ήδη συνδεθεί με τη μάχη κατά του καρκίνου.

“Μπορεί να βρεθεί θεραπεία και σε 10 χρόνια, ώστε, μέσα από γαστροσκόπηση να βοηθήσουμε το σώμα να ελέγξει τον καρκίνο”, τόνισε ο γαστρεντερολόγος που ειδικεύεται στον καρκίνο του στομάχου.

“Τόσα χρόνια δεν φαινόταν ούτε στο μικροσκόπιο, γιατί χανόταν στις τεχνικές αλλαγές που προκαλεί η βιοψία”, καταλήγει ο ομογενής επιστήμονας.

H καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας ΕΚΠΑ Μαρία Γαζούλη μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 για το νέο όργανο, ενώ ανέφερε βρέθηκαν σε αυτό κύτταρα τα οποία συνδέονται με μεταστατικά κύτταρα καθώς και με κύτταρα κολλαγόνου και ανοσοποιητικού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος