Ν. Κεραμέως: Με πολλές καινοτομίες η νέα σχολική χρονιά – Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ασφαλή λειτουργία τους

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία με τους επιστήμονες ωστόσο να εκφράζουν ανησυχία για τη διεύρυνση της διασποράς του κορονοϊου. Οι προετοιμασίες στα σχολικά συγκροτήματα είναι πυρετώδεις. Σχολαστικός καθαρισμός στους προαύλιους  χώρους, τις τάξεις και τα γραφεία προκειμένου όλοι οι μαθητές επιστρέψουν με ασφάλεια, ενώ καινοτομίες υπόσχεται για τη νέα σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας στο μήνυμά της

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε  μήνυμα της, για τη νέα σχολική χρονιά, υπογραμμίζει τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση.

Προσθέτει ότι στόχος του υπουργείου για φέτος, είναι στις σχολικές αίθουσες να αντηχούν όλο το χρόνο παιδικές φωνές και μαθήματα, με ασφάλεια και τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Η κ. Κεραμέως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία, επισημαίνει,  ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, «συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών», εξηγεί η κ. Κεραμέως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος