Μύκονος: Συνελήφθη 17χρονος μαθητής για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δεκαεπτάχρονος μαθητής συνελήφθη στο σπίτι του, στη Μύκονο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης επικοινωνούσε διαδικτυακά με 12χρονη και την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο. Στη συνέχεια, ο 17χρονος απέστειλε το συγκεκριμένο ευαίσθητο υλικό στον πατέρα της ανήλικης και παράλληλα του ζητούσε χρηματικό ποσό, προκειμένου, όπως τον απειλούσε, να μην το διαμοιράσει στο διαδίκτυο. Την καταγγελία για τον εκβιασμό από τον 17χρονο έκανε στην ΕΛ.ΑΣ. η μητέρα του κοριτσιού.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τον ανήλικο και εντόπισε τον τόπο κατοικίας του, στη Μύκονο. Αμέσως μετά κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η 12χρονη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε και μια άλλη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, στη Σύρο, με κατηγορούμενο έναν 20χρονο. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του νεαρού στην υπόθεση, όμως δεν συνελήφθη επειδή δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος