Μόνιμες προσλήψεις και δεδουλευμένα ζητούν γιατροί και νοσηλευτές (video)

Με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.00 έως τις 12.00 σήμερα το πρωί.

Πραγματοποίησαν επίσης και πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας και ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαϊτας

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “Η κυβέρνηση στα λόγια ισχυροποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Στις πράξεις όμως συντηρεί τις παθογένειες του συστήματος, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις, δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο. Προσελήφθησαν 4.000 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν πληρώνονται τον μισθό τους, νυχτερινά, αργίες και εφημερίες, γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα”.

“Αυτοί οι συνάδελφοι να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, γιατί τα νοσοκομεία έχουν μόνιμες ανάγκες. Να εκπαιδευτούν, να μη φύγουν από τα νοσοκομεία, γιατί μόλις εκπαιδευτούν, τελειώνει η θητεία τους και απολύονται”, συμπλήρωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

«Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων».

Τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και μέλη της Ομοσπονδίας συνάντησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αθανάσιος Νέζης, ο οποίος απέκλεισε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου λόγω αντισυνταγματικότητας, αλλά δεσμεύθηκε πως θα εισηγηθεί την παράταση των συμβάσεων με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ