Μισή αποζημίωση σε δικυκλιστή επειδή δεν φορούσε κράνος (video)

Απόφαση- σταθμό έλαβε δικαστήριο στην Πάτρα. Επιδίκασε τη μισή αποζημίωση σε οδηγό μοτοσυκλέτας τροχαίου με Ι.Χ. επειδή δεν φορούσε κράνος.

Συνυπαίτιο ατυχήματος θεώρησε δικαστήριο της Πάτρας έναν δικυκλιστή, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο χωρίς να φταίει και αυτό γιατί ο ίδιος δεν φορούσε κράνος.

Το εφετείο Πατρών με μία απόφαση η οποία αναμένεται να αποτελέσει σταθμό «αναγορεύει» επί της ουσίας σε συνυπαίτιο τροχαίου ατυχήματος , όποιον χωρίς να φταίει τραυματιστεί αλλά δεν φοράει κράνος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δικυκλιστής παρέβη κανόνα ασφαλείας και γι’ αυτό είναι συνυπαίτιος για τον τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη μισή αποζημίωση για το ατύχημα.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στην οδήγηση έχει επιπτώσεις και για τον οδηγό που έπεσε θύμα τροχαίου, χωρίς ο ίδιος να φταίει, σύμφωνα με το Μονομελές Εφετείο Πατρών.

Το δικαστήριο προσδιόρισε το κόστος της θεραπείας του συγκεκριμένου οδηγού στις 2.500 αντί για 5.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των θλαστικών τραυμάτων σε κεφάλι και πρόσωπο με χειρουργική επέμβαση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: EΡT1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος