Παγκόσμια μηνύματα μνήμης για το Ολοκαύτωμα

“Οποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε”, επισημαίνει σε μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ακόμα σήμερα, βλέπουμε την ανθεκτικότητα του αντισημιτισμού και μία αύξηση άλλων μορφών προκατάληψης, προσθέτει ο Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας ότι όλοι έχουμε την ευθύνη να αντισταθούμε γρήγορα, με σαφήνεια και αποφασιστικότητα απέναντι στον ρατσισμό και τη βία.

Τέλος, επισημαίνει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους».

Η Άγγελα Μέρκελ κατήγγειλε σήμερα, με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη χώρα της, ενώ χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρειάζεται να προστατεύονται τα εβραϊκά κτίρια. Είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητο να θυμόμαστε τα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος επειδή «ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, και το μίσος του άλλου γενικά είναι περισσότερο επίκαιροι απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και τονίζει πως παραμένει πιστή στις αξίες του σεβασμού και της ισότητας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος