Μινσκ: «Επιτυχία με ονοματεπώνυμο» (video)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου.  Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Ένα χρόνο αφού είχε οδηγήσει την Εθνική Νέων Ανδρών στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2017), ο Τεό Λοράντος την οδήγησε και στην κορυφή της Ευρώπης, έστω κι αν είχε μόνο 4 παίκτες από την πρωταθλήτρια κόσμου στο Μινσκ.

“Μας περίμεναν να αποτύχουμε για να βάλουν ονοματεπώνυμο στην αποτυχία. Σήμερα δηλώνω κατηγορηματικά ότι η επιτυχία του Μινσκ έχει πράγματι ονοματεπώνυμο. Ο νοών νοείτο», δήλωσε ο Τεό Λοράντος. «Δεν θέλω να εκφραστώ για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών. Όμως τα παιδιά αυτά έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι πρωτοπόροι»., τόνισε.
Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο εφιαλτικό ξεκίνημα στον τελικό με το Μαυροβούνιο, όταν οι αντίπαλοι βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά στα πρώτα λεπτά. «Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Κάλεσα τα παιδιά μου μετά το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και τους είπα: «Μην ασχολείστε με το σκορ. Παίξτε καλή άμυνα και όλα τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν». Όπως πέρυσι, όπου «επιστρέψαμε» σε τρία παιχνίδια που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι και φέτος, στο σημερινό παιχνίδι, ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Με την ίδια συνταγή, απροσπέλαστη δηλαδή άμυνα, η εθνική έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο δέχτηκε πάλι μόνο 2 γκολ.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα Νέων και στην Εθνική ομάδα Νεανίδων στο πόλο για τις σημαντικές διακρίσεις τους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Οι επιτυχίες σας δίνουν χαρά και συγκίνηση σε όλους μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων»,  τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που «κερδίζοντας έναν συναρπαστικό τελικό, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους ξανά!», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θερμά συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα νέων ανδρών του πόλο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτή η διάκριση προστίθεται σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών για την ελληνική υδατοσφαίριση και αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο άθλημα», επισημαίνεται ακόμη.

«Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο και η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών φρόντισε να το επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά», δηλώνει για τη νέα επιτυχία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Και προσθέτει: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους συντελεστές για την τεράστια επιτυχία της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης».

«Μπράβο στα παιδιά της εθνικής νέων πόλο και στον προπονητή τους για την επιβλητική παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αήττητοι», σημειώνει, εκ μέρους του Ποταμιού, ο Γιώργος Μαυρωτάς με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Το πόλο μας “κακομαθαίνει” όμορφα αυτό το καλοκαίρι και δείχνει ότι το μέλλον τού ανήκει».

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τους νέους και τις νεανίδες της υδατοσφαίρισης, για την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου αντίστοιχα, τονίζοντας ότι “τόσο η πρωτιά των νέων ανδρών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, όσο και η τρίτη θέση των κοριτσιών στο παγκόσμιο, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, δείχνουν τη δουλειά που γίνεται στις Εθνικές ομάδες, αφού για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστούν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις”.

Συγχαρητήρια στην «χρυσή» Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με μήνυμά του στο twitter. «Και πρώτοι και αήττητοι! Ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή μας Τεο Λοράντο! Αποδεικνύουν σε μια ακόμα διοργάνωση όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την άρτια οργάνωση της ομοσπονδίας. Σας ευχαριστούμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στο συγχαρητήριο μήνυμα αναφέρει: «Το γεγονός ότι το 2017 στο Βελιγράδι κατακτήσατε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην υδατοσφαίριση, αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά, σχέδιο, επιμονή στους στόχους και αποφασιστικότητα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον γεμάτο με επιτυχίες. Η νέα διάκρισή σας αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας. Το μέλλον σας ανήκει.”

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική Νέων στο πόλο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος