«Μινιόν» — Πωλείται το εμβληματικό κτίριο του ιστορικού καταστήματος (video)

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το ιστορικό «ΜΙΝΙΟΝ» που κάποτε υπήρξε η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, καθώς υπήρξε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ευρώπης, ικανοποιώντας κάθε καταναλωτική επιθυμία μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι ιστορίες… αμέτρητες.

[

«Το πιο εντυπωσιακό θέαμα που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Αυτά τα Χριστούγεννα, ένα είναι το Μινιόν και χιλιάδες τα δώρα — Χριστουγεννιάτικο Μινιόν και δώρα σας πολλά»

Από το μικρό περίπτερο στα Χαυτεία το 1934, στο θρυλικό πολυκατάστημα Μινιόν. Ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς, στο μπλοκ πέντε δεκαώροφων κτιρίων στην καρδιά της Αθήνας, δημιούργησε έναν κόσμο αλησμόνητο για τα παιδιά, που ικανοποιούσε κάθε καταναλωτική επιθυμία των ενηλίκων.

«Μινιόν» — Πωλείται το εμβληματικό κτίριο του ιστορικού καταστήματος (video)
Είσοδος του «Μινιόν» το 1998 — Φωτ.: ΑΠΕ / Μ. Μαυρογιάννη

Θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, επιδείξεις μόδας… Κάθε επίσκεψη στο Μινιόν ήταν ευκαιρία για γιορτή και κάθε γιορτή, εμπειρία μοναδική.

Το Μινιόν υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Ευρώπης, με περισσότερα από 120.000 διαφορετικά προϊόντα και 1.000 εργαζόμενους.

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 1980 ακούγονται εκρήξεις και το Μινιόν τυλίγεται στις φλόγες. Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς που απέμεινε μόνο ο σκελετός του κτιρίου. Ήταν εμπρησμός.

Παρά το οικονομικό «κραχ», ο Γεωργακάς αρνείται να κηρύξει πτώχευση και ξαναστήνει την επιχείρησή του. Η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ήδη ξεκινήσει.

«Μινιόν» — Πωλείται το εμβληματικό κτίριο του ιστορικού καταστήματος (video)
Το κτίριο του «Μινιόν» βγαίνει σε πλειστηριασμό — Φωτ.: Eurokinissi / Γιενάντα Ντελάι

Σήμερα η εταιρεία Folli Follie, ο τελευταίος ιδιοκτήτης του ιστορικού κτιρίου από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, βάζει πωλητήριο στο θρυλικό πολυκατάστημα, αναζητώντας τον επενδυτή που θα καταβάλει 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να του δώσει ξανά ζωή.

Έντονο αναμένεται να είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, funds και παγκόσμιες ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος