Μία τοιχογραφία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Νίκαιας (video)

Μία μεγάλη τοιχογραφία στόλισε και έδωσε χρώμα στο νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων» της Νίκαιας. Τα μέλη της ομάδας UrbanAct δημιούργησαν την τοιχογραφία για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε γιατρούς και νοσηλευτές για τον αγώνα που δίνουν τις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για μία δράση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών, αυτή τη φορά σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με την Covid-19 φέτος, η UrbanAct, αποφάσισε να ενώσει τις δράσεις της και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία». Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική την ευαίσθητη πομπή των γεγονότων εκφράζοντας το ευχαριστώ όλων των πολιτών για το έργο γιατρών και νοσηλευτών.

To Graffiti «Σας ευχαριστούμε» στο νοσοκομείο Νίκαιας αποτελεί τη δεύτερη τοιχογραφία στα πλαίσια του νέου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct, το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2081833558616494&id=236183123181556

Το πρόγραμμα εκκινείται φέτος με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και “Άγιος Παντελεήμων” στη Νίκαια) και με κάποιες εσωτερικές τοιχογραφίες στο Νοσοκομείο Θριάσιο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σύμφωνα με την ομάδα UrbanAct.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη LifeInColour, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι», επισημαίνοντας ότι η τωρινή κατάσταση είναι «ένα ιδιαίτερο ερέθισμα, ήθελα να περάσω ένα μήνυμα. Θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία».

Ο συντονιστής της UrbanAct, Κυριάκος Ιωσηφίδης, υπογράμμισε ότι: «Η δράση μας υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και την αποκλειστική στήριξη χορηγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος