Μια ελληνικής προέλευσης παγκόσμια πλατφόρμα στην ακτοπλοΐα (video)

Η Marine Traffic, είναι μια ελληνικής προέλευσης παγκόσμια πλατφόρμα, μέσα από την οποία οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή του, να δει που βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο το πλοίο που τον ενδιαφέρει.

Η εφαρμογή κάνει θραύση στην ακτοπλοΐα μιας και παρέχει πληροφορίες μεταξύ άλλων για την πορεία του κάθε πλοίου και την αναμενόμενη ή πραγματική ώρα άφιξης στα λιμάνια προορισμού:

Η υλοποίηση του marine traffic ξεκίνησε σε ένα γκαράζ. Το 2007 ο Δημήτρης Λέκκας καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισε να εγκαταστήσει στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού του ένα site. Μέσω ενός πομπού λάμβανε από τις ραδιοσυχνότητες, τις εκπομπές των πλοίων και κατέγραφε αυτόματα σε πραγματικό χώρο την θέση τους σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη. Με τα χρόνια ακολούθησε η δημιουργία μιας εταιρείας με γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δεκάδες συνεργάτες:

Η marine traffic λαμβάνει καθημερινά 520 εκατομμύρια στίγματα πλοίων. Στη βάση δεδομένων της υπάρχουν 680 χιλιάδες καταγραφές που αφορούν πλοία, λιμάνια και φάρους.

Επίσης καθημερινά γίνονται 320 χιλιάδες καταγραφές κατάπλου και απόπλου πλοίων. Οι μοναδικοί επισκέπτες σε μηνιαία βάση φθάνουν τα 8 εκατομμύρια. Οι συνδρομητές ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια ενώ στο facebook υπάρχουν 323 χιλιάδες followers.

Η καρδιά της εταιρείας βρίσκεται στους Αμπελόκηπους και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των ναυτιλιακών εταιρειών. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό και η αύξηση του προσωπικού της στα 120 άτομα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος