Μέτρα σε εργαζόμενους και επιβατικό κοινό στις συγκοινωνίες για τον κορονοϊό

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη του κοροναϊού, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ. Νωρίτερα, παρέμβαση στο θέμα, είχε κάνει το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία  και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΣΕΛΜΑ: “έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Με μοναδικό σκοπό μας, να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ότι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως. Η καθημερινότητα μας έχει διδάξει διαχρονικά, ότι η αδράνεια των υπεύθυνων δεν είναι κάτι που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος