Μέσω ΕΣΠΑ 8.000-10.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς (video)

Επιπλέον 8.000-10.000 παιδιά θα βρουν θέση σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, καθώς το επόμενο διάστημα θα διατεθούν ισάριθμα κουπόνια (voucher), από δικαιούχους που δεν τα χρησιμοποίησαν.

Τα κουπόνια που έχουν διατεθεί σε 10.000 δικαιούχους για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν αξιοποιηθεί, θα μεταβιβαστούν σε γονείς οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές με τις ανάλογες δομές και τις αντίστοιχες κενές θέσεις, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι φέτος θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς 4.000 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2014 και 2015 και πρόσθεσε πως τα μη αξιοποιημένα κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς αποδεικνύουν την έλλειψη των δομών και την «τραγική εικόνα αυτής της χώρας».

Αφού είπε ότι υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ, καθώς στους 325 δήμους υπάρχουν μόλις 30 από αυτούς, ανάφερε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΑμεΑ.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος