ertnews.gr

Μέσα στο 2020 ο «Κρατικός Τειρεσίας» (video)

19/11 16:05
Μέσα στο 2020 ο «Κρατικός Τειρεσίας» (video)

Στο τέλος του χρόνου λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων προστασίας της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας, σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις για την προστασία της πλατφόρμας της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προανήγγειλε και τη λειτουργία του «κρατικού Τειρεσία» μέσα στο 2020. Πρόκειται για μια πλατφόρμα, όπου ο κάθε πολίτης, ανάλογα με το πόσο συνεπής ή ασυνεπής είναι στο σύνολο των υποχρεώσεών του και απέναντι στο δημόσιο, θα μαζεύει ποινές.

“Θα δημιουργηθεί ένας δημόσιος, ένας κρατικός δηλαδή εν είδει Τειρεσία όπου θα μαζεύει όλα τα στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων και θα διαμορφώνει ένα σκορ το οποίο θα μπορεί να είναι στη διάθεση ιδιωτών πχ αλυσίδων πώλησης ηλεκτρικών ειδών έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις δηλαδή να μπορείς να αγοράσεις  ένα ψυγείο σε πάρα πολλές δόσεις αποδεικνύοντας ότι κάποιος είναι καλοπληρωτής”, ανέφερε ο Φ. Κουρμούσης.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Θάνος Τσίρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version