Μεγάλα τα προβλήματα στην κρουαζιέρα λόγω της απεργίας των εργαζομένων που δεν υποχωρούν

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί αοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων για περισσότερες από 15 ημέρες, που ζητούν την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων και παραμένουν ανυποχώρητοι.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, σε επιστολή του αλλά και σε συνάντηση που είχε μαζί με τους εργαζόμενους, περιέγραψε τα αναγκαία βήματα με τα οποία εξασφαλίζονται οι σχέσεις εργασίας, ενώ μιλώντας, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η κυβερνητική στάση για το θέμα πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μία καλή βάση».

Σημειώνεται, ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (στη φωτογραφία συγκέντρωση των εργαζομένων έηω από το Χ.Α.), ενέκρινε σήμερα τη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει σε λίγο καιρό- αφού καταβληθεί και το ανάλογο τίμημα- τη διαχείριση του λιμανιού η Cosco.

Παράλληλα, εγκρίθηκε νέο μικρότερο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, χωρίς τη συμμέτοχη, πλέον, των δύο εκπρόσωπων των εργαζομένων, ενώ διορίστηκε νέο μέλος του ΔΣ ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος και τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Λιάγκος.

Κλίμα έντασης στον ΟΛΘ
Σε κλίμα έντασης διεξάγεται η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην Αποθήκη Δ’ του Λιμανιού, καθώς εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση έχουν κάνει παρέμβαση και βρίσκονται εντός της αίθουσας. Ένταση επικράτησε την ώρα που ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος παρουσίαζε στοιχεία στους μετόχους. Η ομιλία του διακόπτονταν από συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν φέρει στην αίθουσα κι ένα ομοίωμα Δούρειου Ίππου, σε μικρό μέγεθος, όπου αναγράφεται η λέξη “ΤΑΙΠΕΔ”. Παρουσιάστηκαν στους μετόχους τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015 και το masterplan για την πενταετία, ενώ εκτός από την τοποθέτηση των μελών του Δ.Σ., ο λόγος δόθηκε και σε εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ
φωτογραφία: eurokinissi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος