Με το αρνητικό self test ανά χείρας η επιστροφή στα Λύκεια – Επέκταση self test και στο λιανεμπόριο

Ήταν το πρώτο κουδούνι μετά πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές του Λυκείου κατά την είσοδό τους στο σχολείο έδειχναν τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος από το αυτοδιαγνωστικό τεστ που έκαναν στο σπίτι τους.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, σε self test είχαν υποβληθεί 160.100 μαθητές, εκ των οποίων οι 359 βρέθηκαν θετικοί. Από τους 84.993 καθηγητές οι 254 δήλωσαν θετικοί στον ιό. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας το ποσοστό θετικότητας των self test ήταν 0,25%.

Οι γονείς μπορούν από σήμερα να προμηθεύονται από τα φαρμακεία δυο self test.

Στην Πάτρα 4 λύκεια τελούν υπό κατάληψη. Ζητούν λιγότερους μαθητές μέσα στα τμήματα.

Στο Λύκειο Ελασσόνας θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μαθητές από 10 χωριά των σεισμόπληκτων περιοχών έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο του σχολείου τους.

Μητσοτάκης: Επιτυχημένο το ξεκίνημα με τα self test – Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Επιτυχημένο χαρακτήρισε o πρωθυπουργός το ξεκίνημα με τα self test και εξήρε την προσαρμογή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στην διαδικασία της χρήσης του νέου εργαλείου για την αναχαίτιση του ιού.

Επιπλέον μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση του με την ΟΛΜΕ, καθώς επίσης και να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ που αφήνει εκτός 25.000 μαθητές

«Θεωρώ αδιανόητο να ανοίγουν τα σχολεία όπως πριν την πανδημία, με 25-30 παιδιά στις τάξεις. Είναι αδιανόητο όλη η ευθύνη να πηγαίνει στις οικογένειες για τα self test που θα έπρεπε να γίνουν με ευθύνη του ΕΟΔΥ», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ΕΡΤ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε κανένα μέτρο από την αρχή της χρονιάς.

«Ο Έλληνας πολίτης έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο υπεύθυνος από τους “ανευθυνοϋπεύθυνους” της κυβέρνησης» σημειώνει το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

Ανοίγουν σήμερα μετά από μήνες τα Λύκεια με την ίδια διαδικασία που τηρεί η κυβέρνηση σε όλα τα κοινωνικά πεδία: “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας”, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Self test: Διεύρυνση σε νέες επαγγελματικές κατηγορίες

Μετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα self test ρίχνονται στη μάχη ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού και για άλλους κλάδους της οικονομίας. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα τέλη της εβδομάδας, θα μπορούν να προμηθεύονται self test από τα φαρμακεία εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και οι διανομείς φαγητού.

Στην Κοζάνη φορείς του εμπορίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης για την παράταση του λουκέτου στα εμπορικά καταστήματα.

Πρεμιέρα για το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click inside στην Πάτρα.

Και στη Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο σήκωσε ρολά, με τη μέθοδο του click away.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται αποφάσεις για τα εμπορικά κέντρα, αλλά και τα κέντρα αισθητικής.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Γιάννης Φασουλάς, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Χαρά Γιαννοπούλου, Δέσποινα Αμαραντίδου, Αθανασία Σταμοπούλου, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος