Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’. Στην πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου καθώς και στην τελετή Αφής συμμετείχε η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.
Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου στην Ελλάδα.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή με τιμές Αρχηγού Κράτους για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί συνολικά σε 17 πόλεις της Ελλάδας.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα με επικεφαλής τον κ. Αμανατίδη. Από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ θα πάει την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.
Την αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.
Σχετική είδηση: Σε 17 πόλεις το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
Πηγή: Αίθουσα σύνταξης ert.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος