Α. Γκίκα: Με προσαρμογές το άνοιγμα των σχολείων – Σε ισχύ τα μέτρα για τη λειτουργία τους

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, αλλά και προσαρμογές στη λειτουργία τους ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μετά την εισήγηση των επιστημόνων. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, τόνισε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα πάνε στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να καταρτίσουν νέο πρόγραμμα καθώς η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα γίνει με διαφοροποιημένη ώρα και ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Επίσης, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Όσον αφορά την προστασία των εκπαιδευτικών, η κα Γκίκα είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εθελοντικό, προληπτικής σημασίας μέτρο για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική χαρτογράφηση στα σχολεία, όπως είπε η κα Γκίκα.

Παράλληλα, ισχύουν κανονικά τα μέτρα πρόληψης που είχαν ήδη εφαρμοστεί πριν την τηλεκπαίδευση, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, κανόνες σε εργαστήρια πληροφορικής και στη χρήση μουσικών οργάνων.

Αναφερόμενη στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η κα Γκίκα είπε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αρχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δια ζώσης επαναλειτουργία τους. “Επιδίωξή μας είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία γιατί εκεί είναι η φυσική τους θέση”, είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε ότι ως τα τέλη της εβδομάδας θα αποστείλουν σχετική ενημέρωση για μείωση της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Η κα Γκίκα τέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, καθώς φθάνει σε ποσοστό 98%, γεγονός πρωτόγνωρο στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος