Με το σύστημα «μονά-ζυγά» θα καταβληθούν και αυτόν το μήνα οι συντάξεις. Η διαδικασία της πληρωμής ξεκινά από την Παρασκευή 22 Μαΐου με τις μισές συντάξεις του ΙΚΑ, των δικαιούχων με μονό ΑΜΚΑ και θα ολοκληρωθεί με την καταβολή των επικουρικών.
Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 27 Μαΐου 2020, ημέρα Τετάρτη.
Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ, προτεραιότητα στις νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν για συντάξεις αναπηρίας εν μέσω καραντίνας δίνουν οι επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας που ξεκίνησαν να λειτουργούν.
Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, είναι μέχρι τις 10 Ιουνίου να έχουν εξεταστεί 7.981 νέες αιτήσεις.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος