Μαζική αντιγραφή από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (video)

Παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητά η Νέα Δημοκρατία

Την ίδια εργασία κατέθεσαν 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα “Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα” στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και η βαθμολόγησή της αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού βαθμού. Η γενική συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Τόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσο και η ΠΑΣΠ ζήτησαν την επιείκεια των καθηγητών καταδικάζοντας την πράξη των φοιτητών. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητά να μην αποκλειστούν από ολόκληρη την εξαταστική του Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση: “Η απόφαση της ΓΣ των καθηγητών όμως είναι “πρωτόγνωρη” καθώς είχε χαρακτηριστικά εξοντωτικής τιμωρίας και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει κάποιο είδος σωφρονιστικού χαρακτήρα. Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εαν θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο και ένα εκπαιδευτικό σύστημα δίκαιο και νουθετικό ή απλά τιμωρητικό;”.

Ωστόσο, την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σχολή, ζήτησαν η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: «Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί της σχολής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τους 106 φοιτητές.

Παράλληλα, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ζήτημα, τονίζει ότι «το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και διέπεται από κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους τους φοιτητές, διότι έτσι μόνο θα το προστατεύσουμε από την απαξίωση, για την οποία κάποιοι κύκλοι παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια».

Ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «οι φοιτητές αυτοί δεν θα έχουν σημαντική καθυστέρηση στην χρονική πρόοδο των σπουδών τους, γιατί στα επόμενα έτη μπορούν να μαζέψουν αυτό που χάσανε». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πάρα πολλές φορές στα πρώτα δύο έτη οι φοιτητές δεν περνάνε έτσι και αλλιώς πολλά μαθήματα.» Όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε από την γενική συνέλευση του τμήματος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είναι ίσως η πιο η πιο χαμηλή από τις αυστηρές ποινές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν».

“Την άποψη που έχει η ΔΑΠ σχετικά με την «αριστεία» στα Πανεπιστήμια” αποδεικνύει η αντίδραση της προσκείμενης, στη ΝΔ, φοιτητικής παράταξης, τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση. “Είναι γνωστό άλλωστε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι οι πρακτικές της ΔΑΠ περιλαμβάνουν δίκτυα σημειώσεων, κυκλώματα αντιγραφής, υπόγειες συνεννοήσεις με καθηγητές, κεράσματα σε μπουζούκια και ταξίδια αναψυχής” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά μην ξαφνιαζόμαστε. Οι κομματάρχες διδάσκουν στα παιδιά αυτά που έγιναν στην Πάτρα. Η λύση είναι μία: έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια”, σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Α. Σταμοπούλου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ