Mαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Παράλληλα με τα Πασχαλινά παζάρια, που εξελίσσονται σε αρκετές πόλεις, για να ενισχύσουν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, εξελίσσονται και σημαντικές δράσεις.

Όπως οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα, που συνεχίζει τις δράσεις του για την ένταξη των προσφύγων.

Mαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣΌπως αναφέρεται στο λογαριασμό του στο FB: “Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό του με στόχο να υποστηρίξει την ένταξη των προσφύγων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στη Λάρισα. Το θεραπευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων ανέλαβε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Γλώσσα και Πολιτισμός», που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα αφορά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε σπίτια μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και σε εκείνους που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας. Λειτουργούν τρία τμήματα, στα οποία πραγματοποιούνται τρίωρα μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα.

Δύο φιλόλογοι – εκπαιδευτικοί του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, παραδίδουν μαθήματα στο πρωινό Τμήμα Ενηλίκων που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα.

Το διδακτικό υλικό έχει δημιουργηθεί ειδικά για ενήλικες μετανάστες στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Μεταξύ των μαθημάτων είναι η κατανόηση προφορικού ελληνικού λόγου, επικοινωνιακές δεξιότητες, ελληνική γλώσσα και πολιτισμός, στοιχεία σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, κ.α. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου”.

Σχετική είδηση: Πασχαλινά παζάρια για τη στήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος