Μαφιόζικη δολοφονία: Ποιος ήταν ο 44χρονος πυγμάχος — Η σχέση με τον «Κεφάλα» (video)

Στους συσχετισμούς μεταξύ αντίπαλων ομάδων, για την κυριαρχία στη νύχτα της Αθήνας, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές τον δολοφόνο του 44χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι. Το θύμα διατηρούσε στενή σχέση με έναν άλλο πυγμάχο, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε προ μηνών. Το όνομα του 44χρονου βρέθηκε σε δικογραφίες για εκβιασμό καταστηματαρχών στη Δυτική Αττική.

Ο 44χρονος είναι ο τρίτος πυγμάχος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο στην Αττική.

Στενός συνεργάτης του 44χρονου θύματος, 58χρονος παλαίμαχος πυγμάχος, με το προσωνύμιο «Κεφάλας», ένα από τα πιο παλιά ονόματα της νύχτας, γνώριμος των αρχών για εκβιασμούς. Λόγω της σχέσης τους ο 44χρονος τον αποκαλούσε “θείο”. Ο “Κεφάλας δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες στις 15 Μαΐου 2021, έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Η εκτέλεση είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Δεκαπέντε ημέρες μετά, στις 31 Μαίου είχαν εκτελέσει στη Βάρη γνωστό πρωταθλητή πυγμαχίας.

Μετά τη δολοφονία του “Κεφάλα”, φέρεται να τον διαδέχθηκε στην ομάδα ο 44χρονος, ο οποίος ανέλαβε την προστασία καταστημάτων σε Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση, εκεί δηλαδή όπου δρούσε ο “Κεφάλας” για περίπου 30χρόνια. Χθες το απόγευμα οι εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα έξω από πυγμαχικό σύλλογο το Γαλάτσι, σε σημείο τυφλό, καθώς δεν υπάρχουν εκεί κάμερες ασφαλείας.

Ο «dirty harry», όπως ήταν γνωστός, στις 18:10, κατεβαίνει από το σκούτερ του και προχωράει προς την είσοδο του πυγμαχικού συλλόγου στην οδό Εκάβης, όπου γυμναζόταν. Ο εκτελεστής του, τον πλησιάζει πεζός και πυροβολεί, 7 φορές, ενώ στη συνέχεια απομακρύνεται τρέχοντας, επιβιβάζεται στη μηχανή, που τον περίμενε ο συνεργός του και τρέπονται σε φυγή, πιθανότατα από την οδό Βυτίνης, με κατεύθυνση ενδεχομένως την οδό Ορφέως.

Από το 2017 έως και το 2021, έχουν σημειωθεί 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες μεταξύ των συμμοριών της νύχτας και οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ίσως ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος