Μάχη για αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Αγώνα δρόμου κάνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκάλεσαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι εκατοντάδες πτώσεις δέντρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια και σε περίπου 30 δήμους της Αττικής όπως είναι ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, το Καπανδρίτι, η Κάτω Κηφισιά, η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, η Γλυφάδα, το Περιστέρι και το Ψυχικό.

Μόνο τη Δευτέρα 15/2/2021 αντιμετωπίστηκαν περίπου 700 βλάβες σε 40 γραμμές ηλεκτροδότησης. Σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου ν’ ανοίξουν πιο γρήγορα οι δρόμοι και να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Πάνω από 600 άτομα σε 24ωρή βάση δίνουν μάχη για να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια κορυφώνεται μετά τις 8 το βράδυ και είναι χαρακτηριστικό ότι χθες έφτασε τις 8.100 μεγαβατώρες. Προς το παρόν το μείγμα αποτελείται από 1500 MW ανανεώσιμες πηγές, 1.600 υδροηλεκτρικά, 1.600 αέριο και 1.300 φυσικό αέριο.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας υπήρξαν διακοπές νερού σε περιοχές της Αττικής, όπως είναι η Πεντέλη, τα Γλυκά Νερά, η Φιλοθέη και ο Χολαργός. Λόγω του παγετού, η ΕΥΔΑΠ καλεί τους καταναλωτές μονώσουν τους εξωτερικούς σωλήνες, να κλείσουν την παροχή νερού στον ηλιακό θερμοσίφωνα και να αδειάσουν το νερό που έχει μέσα και να περιορίσουν την κατανάλωση νερού.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Μάκης Νασιάδης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:
Πώς θα προστατέψουμε τις υδραυλικές σωληνώσεις από το κρύο (video)

ETE – ΔΕΗ: Τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος