Μ. Συρεγγέλα:«Σπάει πλέον αυτή η αλυσίδα της σιωπής, του φόβου, της ενοχής»

«Σπάει πλέον αυτή η αλυσίδα της σιωπής, του φόβου, της ενοχής. Ήταν γενναία η πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου. Εμείς το βλέπουμε και από τα συμβουλευτικά κέντρα σε καθημερινή βάση που παίρνουν οι γυναίκες και καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα.»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη.

«Κάναμε μία μεγάλη ενημερωτική καμπάνια για τις υποστηρικτικές δομές για περιπτώσεις έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Και λόγω του εγκλεισμού είχαμε έξαρση του φαινομένου. Υπάρχουν ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και νομική στήριξη. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν για όλες ανεξαιρέτως. Επίσης, στα αστυνομικά τμήματα έφτιαξαν από το 2019 τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες νομοθετικά θα ανακοινώσουμε πρωτοβουλίες. Η προσέγγιση πρέπει να είναι ολιστική. Ξεκινάει από το πώς μεγαλώνουμε στην οικογένεια. Στα σχολεία έχει περάσει πιλοτικά το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, θα αξιολογηθεί και θα προχωρήσει.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος