Μ. Πηλείδης και Α. Καρπετόπουλος για την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο (audio)

Η ποδοσφαιρική αγορά τη σεζόν ‘20-‘21 έχασε 2 δισ. ευρώ μόνο από τα εισιτήρια, επισήμανε ο Μάνος Πηλείδης, Senior Partner Audit & Assurance στην Deloitte Ελλάδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της ίδρυσης της European Super League. O κ. Πηλείδης είναι υπεύθυνος για την υπογραφή του ετήσιου report της Deloitte Football Money League, που ασχολείται με τα ‘’οικονομικά’’ του ποδοσφαίρου.

«To 2020 χάθηκαν γύρω στα 250 εκατομμύρια ευρώ από εισιτήρια και για τη σεζόν 20-21, αυτή που είμαστε τώρα, ουσιαστικά τα έσοδα είναι μηδενικά. Δηλαδή έχουν χαθεί περίπου 2 δισ. που είναι το ¼ των εσόδων όλων των μεγάλων ομάδων» είπε ο κ. Πηλείδης και συμπλήρωσε: «Οι μεγάλοι σύλλογοι πιστεύουν ότι αυτοί βγάζουν πιο πολλά χρήματα και είναι υποχρεωμένοι να τα μοιραστούν με όλους. Ή δεν παίρνουν αυτό που νομίζουν ότι τους αξίζει. Και αυτό το πρόβλημα μεγάλωσε τώρα με την πανδημία».

Επίσης, στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη μίλησε και ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους για τη βαθιά οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος