Μ. Παγώνη (Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ): Στόχος ο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων (audio)

Να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ακόμα σταθερά τριψήφιος, ούτε χαλάρωση, ούτε ηρεμία επειδή δυο μέρες καταγράφεται μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Στόχος παραμένει ο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων και η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων, επεσήμανε αναφορικά με την μείωση των κρουσμάτων η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει να υπάρχει σημαντική μείωση των κρουσμάτων γιατί σταδιακά αρχίζουν και οι ιώσεις του χειμώνα, επεσήμανε και πρόσθεσε πως δεν έχουμε μόνο τον covid 19, έχουμε και άλλες παθήσεις που χρειάζονται νοσοκομείο και Εντατικές Μονάδες Θεραπείας, υπάρχουν βαριά χειρουργεία που αναβλήθηκαν, δύσκολες περιπτώσεις ασθενών, συνεπώς πρέπει να μειωθεί ο αριθμός και των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων από covid 19 nγια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και άλλες παθήσεις.

Αναφορικά με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων η κ. Παγώνη σημείωσε πως με αυτούς τους αριθμούς κρουσμάτων που έχουμε αυτή τη στιγμή μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου με μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του covid 1, αν όμως πάμε πιο ψηλά σε κρούσματα όχι δεν μπορούν να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε πως ορθώς η Υπουργός Παιδείας είπε να δούμε λίγες μέρες ακόμα τα δεδομένα της πανδημίας και εξετάζουμε μήπως πάει το άνοιγμα λίγες μέρες, μια βδομάδα αργότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος