Μ. Παγώνη – Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ: Να μην εφησυχάζουμε αν μία μέρα έπεσε ο αριθμός των κρουσμάτων (audio)

«Μια μέρα δεν σημαίνει τίποτα, ανάσες ανακούφισης δεν θα πάρουμε γιατί είναι μια μέρα για την ώρα… Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα για να δούμε την πορεία των κρουσμάτων, για να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχει υποχώρηση κρουσμάτων…», επεσήμανε- αναφορικά με το ότι ο αριθμός κρουσμάτων χθες ήταν κάτω από 200 και μειωμένος μετά από πέντε συνεχόμενα 24ωρα- η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε πως τέλη Αυγούστου θα υπάρχει πλήρης αποτίμηση, καθώς οι ξένοι τουρίστες γυρίζουν στις χώρες τους και ο Ελληνικός τουρισμός θα γυρίσει και αυτός στα σπίτια του.

Όπως είπε, στόχος είναι να πέσει σε διψήφιο νούμερο ο αριθμός των κρουσμάτων και μετά σε μονοψήφιο.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως όσοι γυρίζουν από διακοπές να φοράνε μάσκα για 7 μέρες το μίνιμουμ, αν και ο ικανοποιητικός χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι 14 μέρες,i και να είναι προσεκτικοί.

Σημείωσε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, επέμεινε στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός και υπογράμμισε πως αν κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, θα μπορούσαν ακόμα και πάρτι να γίνου σε μεγάλες παραλίες με λίγο κόσμο 20 με 30 άτομα.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος