Μ. Γκάγκα: Πιο ασφαλές να εμβολιαζόμαστε παρά όχι (video)

Είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία επισήμανε η Μίνα Γκάγκα, λέγοντας ότι τα self -tests  “δουλεύουν”. Επέμεινε επίσης σε συντεταγμένο άνοιγμα τονίζοντας ότι “μπορούμε να βγούμε όλοι έξω, όχι άτακτα με εκατομμύρια σε διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και συνωστισμό χωρίς μάσκες στα παγκάκια”, αλλά σιγά- σιγά, με κανόνες και ασφάλεια.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, υπενθύμισε ότι ως πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», έρχεται καθημερινά σε επαφή με κρούσματα για να επισημάνει ότι “δεν θα μολυνθεί κάποιος που τηρεί τα μέτρα”.

“Όσο προσέχουμε, είμαστε καλά”, τόνισε, επιμένοντας ότι είναι πολύ θετικό που άνοιξαν τα μαγαζιά, αλλά απαιτείται τήρηση των μέτρων κι όχι ένα “θεωρητικό” lockdown, κατά το οποίο τα κρούσματα ανέβηκαν αφού “ο ένας ήταν πάνω στον άλλον σε πάρκα, παγκάκια και σπίτια”.

Αναφορικά με τα self- tests είπε ότι “δουλεύουν” τονίζοντας ότι και πάλι προσέχουμε αφού στα ύποπτα συμπτώματα ακόμα και στο μοριακό τεστ PCR η θετικοποίηση του αποτελέσματος μπορεί να καθυστερήσει κατά 1-2 ημέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για τα εμβόλια της AstraZeneca η κυρία Γκάγκα απάντησε ότι είναι πιο ασφαλές να εμβολιαζόμαστε παρά όχι και θύμισε ότι πολλά άλλα φάρμακα, μεταξύ αυτών τα αντιβιοτικά, έχουν πιθανότητα αναφυλακτικών κι άλλων παρενεργειών, “αλλά χρησιμοποιούνται καθημερινά γνωρίζοντας ότι πρέπει να προσέχουμε”.

Η πιθανότητα οποιουδήποτε συμβάντος είναι πολύ μικρή, πρόσθεσε και τόνισε ότι καθημερινά o κορονοϊός συνδέεται με θανάτους.
“Χάνουμε νεότερους ανθρώπους, δεν είναι κάτι που μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη”, ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος