Μ. Γκάγκα: Δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο – Έκκληση στις εγκύους για εμβολιασμό

Πρέπει να φροντίσουμε όλοι να μειωθεί αυτό το κύμα που οδηγεί σε πολλά κρούσματα κορονοϊού και σε πολλές νοσηλείες ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19. “Είναι στο χέρι μας ουσιαστικά να προστατευτούμε” επισήμανε “φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τα μέτρα, δεν συγχρωτιζόμαστε και εμβολιαζόμαστε”. “Αυτό είναι το μήνυμα από την σημερινή ημέρα” σημείωσε και τόνισε ότι κανένα σύστημα υγείας σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο. Η κα Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο”, έδωσε ακριβή στοιχεία για την 3η, 4η και 5η υγειονομική περιφέρεια ( Δυτική Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ιωάννινα) με τα περισσότερα κρούσματα, που καταδεικνύουν ότι οι ασθενείς με Covid στις ΜΕΘ και σε απλές κλίνες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Απηύθυνε έκκληση στις εγκύους, έστω μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης και τους νέους να εμβολιαστούν.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων έχουμε σήμερα, με μεγάλες αυξήσεις στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και άλλες περιοχές με τη διασπορά να φθάνει έως το 500%, επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Επίσης αναφέρθηκε στο θάνατο δύο νέων ανθρώπων ηλικίας 39 και 27 ετών, ενώ τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στις εγκύους. «Έχουμε διασωληνωμένες εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τους» σημείωσε.

Aνέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι.

Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος