Μ. Γκάγκα: Δεν έχει γίνει μονοθεματικό το ΕΣΥ – Ελάχιστα νοσοκομεία ανέστειλαν λειτουργίες

“Δεν έχει γίνει μονοθεματικό το ΕΣΥ. Στην 3η και την 4η ΥΠΕ , δηλαδή τη Μακεδονία και τη Θράκη, που είναι κατ΄εξοχήν πληγείσες από τον κορονοϊό, λιγότερο από το 25% των περιστατικών που νοσηλεύτηκαν είναι περιστατικά Covid και 75% είναι περιστατικά μη Covid” είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. “Μας προβληματίζει η πίεση στο σύστημα υγείας και η κούραση όλων των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτό. Ελάχιστα νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν λειτουργίες. Είναι δύο – τρία νοσοκομεία που κλείσανε σε σημαντικό βαθμό τα χειρουργεία τους και σε αυτά τα νοσοκομεία, δώσαμε το δικαίωμα να φύγουν και οι γιατροί στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να πληρώσει ο άρρωστος και να γίνουν τα χειρουργεία εκεί” σημείωσε.

” Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά υψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται” τόνισε η κα Γκάγκα. “Είναι σημαντικό γι΄ αυτο το διάστημα και για κάποιο διάστημα ακόμη, να είμαστε προσεκτικοί. Να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τα μέτρα και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούμε. Αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι κυρίως αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και επίσης αυτοί που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση. Η Τρίτη δόση έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ασφάλεια όλων μας” επισήμανε. “Το μήνυμα είναι δυνατό. Να εμβολιαστούμε και να εμβολιαστούμε με τρείς δόσεις” υπογράμμισε.

“Είναι ελάχιστοι οι θάνατοι από Όμικρον” σημείωσε και εξήγησε πως “Με 20.000 κρούσματα κάθε ημέρα πιθανώς θα υπάρχουν θάνατοι των πιο ευάλωτων και ανεμβολίαστων όπως και σε κάθε άλλη λοιμώδη νόσο”

“Εάν έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά, κάποια από αυτά μπορεί να κάνουν μία μυοκαρδίτιδα που μπορεί να πυροδοτηθεί από ιώσεις” επισήμανε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος