Μ. Γκάγκα: Aπό την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των χαπιών της Pfizer κατά της Covid-19

“Ήρθαν σήμερα τα χάπια της Pfizer κατά της COVID-19 στη χώρα και από εβδομάδα θα ξεκινήσει η χορήγησή τους στους ασθενείς, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ενώ όπως συμπλήρωσε “παράλληλα συνεχίζεται η χορήγηση της μολνοπιραβίρης, του φαρμάκου της Merck με καλά αποτελέσματα”. Ωστόσο υπενθύμισε ότι “ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ το κόστος του είναι πολύ μικρότερο για τα δημοσιονομικά της χώρας σε σχέση με τα χάπια”. Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε, ο εμβολιασμός συμβάλλει στην μείωση του ιού στην κοινότητα, κάτι που δεν ισχύει για τα χάπια

“Η πανδημία είναι ακόμη εδώ” υπογράμμισε η κα Γκάγκα. “Έχουμε πάνω από 20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, γεγονός που μας απασχολεί” επισήμανε.

Επιπλέον έδωσε μερικά συνοπτικά στοιχεία για την πανδημία:

“Από την αρχή της πανδημίας έχουμε 170.000 νοσηλείες για ασθενείς με COVID-19 και παράλληλα 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα”

“Πρέπει να βγούμε σε μια κανονικότητα αλλά κρατώντας τα μέτρα προφύλαξης και προσέχοντας” σημείωσε “Να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή” υπογράμμισε.

Σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης το τελευταίο διάστημα η κα Γκάγκα σημείωσε πως “στο πρώτο πανδημικό κύμα είχαμε πολλές παράλληλες λοιμώξεις από γρίπη και κορονοϊό – τότε υπήρχε αρκετή γρίπη και τα μέτρα είχαν μόλις εφαρμοστεί – αλλά ακόμη και με τη διπλή λοίμωξη δεν είχαμε μοιραία συμβάντα”.

Τα φάρμακα κατά της Covid-19, σε αντίθεση με τον εμβολιασμό, δεν συμβάλλουν στη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα, επισήμανε η κα Γκάγκα “Ο εμβολιασμένος έχει λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει, άρα αρρωσταίνοντας λιγότερο συχνά, το μεταδίδει και λιγότερο. Υπάρχει δηλ. λιγότερη δεξαμενή ιού στην κοινότητα. Τα φάρμακα προστατεύουν κάποιον που ήδη είναι θετικός στο να μην νοσήσει σοβαρά. Ήδη όμως θα έχει μεταδώσει τον κορονοϊό”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος