Γ. Αρτοποιός: 59 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – 393 σε μία εβδομάδα

Array

Για τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου ενημέρωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κάνοντας γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν συνολικά 59 πυρκαγιές, με πιο σημαντικές στην Ηλεία, Μέγαρα, στη Λέσβο, στην Αρτέμιδα Αττικής και στην Ανδρίτσαινα.

Μέσα σε μία εβδομάδα ξέσπασαν 393 δασικές πυρκαγιές, ενώ την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίστηκαν 800 αστικές πυρκαγιές.

Όπως είπε, η Υπηρεσία ενημερώθηκε για τη φωτιά στον Έβρο χθες το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 υδροφόρα οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Σημείωσε δε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της πυρκαγιάς, ώστε να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου.

«Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά, προς παρθένες δασικές εκτάσεις και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της. Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις επιχειρούν, για να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου», επισήμανε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι τα γενικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πυρκαγιάς σχετίζονται με μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, αποτελούμενη από μαύρη πεύκη, τραχεία πεύκη καθώς κι άλλα φυλλοβόλα είδη.

Όσον αφορά στη φωτιά στην Ανδρίτσαινα, έκανε γνωστό ότι το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος