Μ. Χρυσοχοΐδης: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής (video)

Στις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. O κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως σήμερα εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές, ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 δασικές πυρκαγιές.

Τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει, ενώ στη Δ. Αττική η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο.

Μέλημά μας, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής. Στην προσπάθεια κατάσβεσης, επιχειρούν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, ο στρατός, η Περιφέρεια, Δήμοι, εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι της περιοχής.

Με όλες μας τις δυνάμεις σε διασπορά, ενισχύσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα, μαζί με τις δυνάμεις της Πολωνίας και επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα, επίσης προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με οχήματα η Ρουμανία.

Επισήμανε τη σημασία των ενισχύσεων από άλλες χώρες στο να ξεκουράζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, ου επιχειρούν συνεχώς σε διάφορα μέτωπα για ένα μήνα.

Ο στρατός επιχείρησε με τρία ελικόπτερα και 92 άτομα. Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν ήταν 33 συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού αεροπλάνου. Επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι με υδροφόρες και εκσκαπτικά οχήματα.

Ακολούθως τόνισε ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ώστε να αποφευχθούν νέες πυρκαγιές, συμπλήρωσε ότι το διάστημα αυτό γίνονται συνεχείς περιπολίες και έκλεισε την έκτακτη ενημέρωση, λέγοντας πως πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος