Κρίσιμο 10ήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας-Ενημέρωση Χαρδαλιά (video)

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν- μετά την σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων- σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και ενώ χθες ανακοινώθηκαν 126 νέα κρούσματα στη χώρα. Το πρωί έγινε γνωστό ότι μια 90χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, κατέληξε ανεβάζοντας σε 214 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά αυτή την ώρα.

Από σήμερα λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια στις περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας καθώς και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Από τις 17 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία καθώς και από τα χερσαία σύνορα.

Επίσης, αναστέλλονται σε όλη τη χώρα δημόσιες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι.

Εξάλλου, αποφασίστηκε η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Άνοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλες περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιοργκίνης, καθηγητής τμήματος υγιεινής & επιδημιολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμο το 10ήμερο. Ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε ότι η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού καθώς και η ατομική ευθύνη είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάσχεση της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγηθούμε σε εντατικοποίηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια. Σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, είπε πως είναι ανησυχητικός καθώς δείχνει ότι υπάρχει μια επιτάχυνση και ότι υπάρχει μια δυναμική ενός δεύτερου κύματος.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ένας θάνατος και 126 νέα κρούσματα στη χώρα, από τα οποία 10 εισαγόμενα, 38 στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη, 17 στη Μυτιλήνη, 5 στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στον Πόρο και την Τροιζηνία οι έλεγχοι διατήρησης των μέτρων προφύλαξης από τον COVID-19, από τα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε απολυμάνσεις δημοσίων κτιρίων στους δύο δήμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος