Κρίσιμες οι μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας-Συνεχείς έλεγχοι και συσκέψεις (video)

Έντονη είναι ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς μόνο χθες ανακοινώθηκαν 121. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμα ένας άνθρωπος, ένας 92χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» κατέληξε με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στους 211. Ευρεία σύσκεψη για τη θωράκιση των νοσοκομείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης τυχόν αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων αλλά και των Περιφερειακών Μονάδων.

Κλειστή είναι σήμερα η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούνται τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους, καθώς παρουσιάστηκαν έξι θετικά κρούσματα. Έλεγχοι γίνονται και στον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς παρουσιάστηκε δεύτερο κρούσμα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας μετά τα πέντε κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε γιατρούς. Ήδη οι γιατροί έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ιχνηλάτηση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Στη Λάρισα καταγράφηκαν χθες οκτώ συνολικά κρούσματα, ενώ πέντε ακόμη άτομα νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στην Κακαβιά έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ξεκινήσει ελέγχους, στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων που τίθεται από σήμερα σε ισχύ.

Έλεγχοι και παραβάσεις στα νησιά

Συνεχίστηκαν και χτες οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα νησιά και ειδικότερα σε beach bar και άλλα καταστήματα, για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, από χτες το απόγευμα και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σφραγίστηκαν για υπεράριθμους πελάτες, για 15 μέρες: ένα μπαρ στη Σύρο και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και ένα στη Μύκονο, με 3.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης έγιναν δύο συλλήψεις σε ισάριθμα καταστήματα για ηχορύπανση, το ένα από τα οποία σφραγίστηκε για 15 μέρες και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη υποβλήθηκε μία μήνυση για ξαπλώστρες χωρίς άδεια.

Συνολικά σε επιχειρήσεις έγιναν 22 έλεγχοι στη Μύκονο, 19 στην Πάρο, 24 στη Σαντορίνη, 6 στη Σύρο και 8 στην Ίο.

Για μάσκες έγιναν 51 έλεγχοι σε Κέα, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μήλο και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για τις οποίες κόπηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ. (3 Μήλος, 1 Φηρά, 3 Άνδρος, 2 Κέα, 1 Σύρος, 1 Ίος, 1 Μύκονος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος