Κρίνε λιγότερο… αγάπα περισσότερο — Το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων (video)

Τον Άγιο Βασίλη όπως τον ξέρουμε, σχεδόν όλοι θα τον βάζαμε στο σπίτι μας. Εάν όμως εμφανιζόταν ως κάποιος άστεγος που χρειάζεται τη βοήθεια μας, θα κάναμε το ίδιο; Ένα πρωτότυπο βίντεο από τη Ξάνθη έρχεται να μας συγκινήσει άλλα και να μας προβληματίσει.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ένας άστεγος να περπατά τη νύχτα μέσα στην άδεια πόλη και να χτυπά τις πόρτες των στολισμένων για τις γιορτές σπιτιών. Όμως το μόνο που λαμβάνει είναι απόρριψη… ώσπου όταν κάθεται να ξαποστάσει στα σκαλιά ενός σπιτιού, το κοριτσάκι της οικογένειας που μένει εκεί τον καλεί μέσα στο σπίτι για να μην κρυώνει και κυρίως για να μην περάσει μόνος του τις γιορτές.

Έπειτα το κοριτσάκι βρίσκει το χριστουγεννιάτικο δένδρο γεμάτο δώρα και ο άστεγος – Άγιος Βασίλης του νεύει συνωμοτικά. Judge less, love more — «Κρίνε λιγότερο, αγάπα περισσότερο» είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6-_E1mfdAOU[/embedyt]

Όλοι αγαπάμε τον Άγιο Βασίλη που δίνει δώρα, όμως οι περισσότεροι δεν ήταν πρόθυμοι να δώσουν λίγη αγάπη και ζεστασιά στο συνάνθρωπο τους, που το είχε ανάγκη. Σε όλους μας αρέσει να παίρνουμε, αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο πρόθυμοι να δώσουμε. Αν έβλεπαν τον Άγιο με τη στολή του, οι περισσότεροι θα του είχαν ανοίξει, αλλά έκριναν τον άνθρωπο που έβλεπαν από την εμφάνιση του και επέλεξαν να του κλείσουν την πόρτα.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι τα λαμπάκια, τα στολισμένα σπίτια και τα γεμάτα φαγητά τραπέζια, αλλά η αγάπη και η αλληλεγγύη, το να δίνεις το χέρι στον συνάνθρωπο, όχι για να πάρεις αλλά για να δώσεις, όπως έκανε και το κοριτσάκι στο βίντεο… και τότε θα έχει κερδίσει, κανείς, το μεγαλύτερο δώρο, μια καρδιά γεμάτη όμορφα συναισθήματα.

Ευχαριστούμε την ομάδα των δημιουργών για αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο βίντεο.

Τον Άη Βασίλη όπως τον ξέρουμε, σχεδόν όλοι θα τον βάζαμε στο σπίτι μας. Εάν όμως εμφανιζότανε ως κάποιος άστεγος που…

Δημοσιεύτηκε από George Krallis στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος