Κρέτσος: Το σύστημα σηκώνει 4 έως 6 ιδιωτικά κανάλια HD – 9 λέει η DIGEA

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καλείται πλέον να προχωρήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά τη διαπίστωση ότι στο υπάρχον φάσμα συχνοτήτων και με την τρέχουσα τεχνολογία χωρούν 4 έως 6 άδειες ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ωστόσο η Digea υποστηρίζει ότι μπορεί να φιλοξενηθούν 9 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος επιβεβαιώνει την γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ότι στο διαθέσιμο φάσμα συχνοτήτων για τηλεοπτικές μεταδόσεις, χωρούν από 4 έως 6 ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Τα ίδια στοιχεία δίνει και η DIGEA σε έκθεσή της.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Κρέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Tο προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε τεράστια “σπέκουλα”, μεγάλη ανοησία, πολλά ευτράπελα και ψέματα, του τύπου γιατί τέσσερις και όχι δεκατέσσερις άδειες. Το φάσμα είναι πεπερασμένο, δεν είναι άπειρο όπως ακούστηκε κυρίως από τη ΝΔ και όντως μπορεί με το σημερινό σύστημα μετάδοσης να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας”. Και πρόσθεσε: “Η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους… έξι μήνες έχει καθυστερήσει η αδειοδότηση κ.λπ.”

Σε άλλο πνεύμα κινήθηκε η ανακοίνωση της DIGEA

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με χρήση της τρέχουσας τεχνολογίας (DVB-T) μπορούν να φιλοξενηθούν τουλάχιστον 9 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας με ταυτόχρονη εκπομπή, σε τυπική ευκρίνεια (SD) και υψηλή ευκρίνεια (HD), ή 12 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας σε υψηλή ευκρίνεια (HD).

Σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέλος του Συμβουλίου ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση το θέμα του τελικού αριθμού των αδειών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ψηφοφορία και η συζήτηση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος