“Κουδούνι” για τα σχολεία, “καμπανάκι” για την Παιδεία

Νέα σχολική χρονιά και η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – O.Ι.Υ.Ε. αλλά και η ΓΣΕΕ, αναφέρονται στα προβλήματα του χώρου της Παιδείας.

Η ΟΙΥΕ αναφέρει πως: “Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος εύχεται καταρχήν Καλή Σχολική Χρονιά σε όλα τα παιδιά που στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν.

Όμως και η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα της καθαριότητάς τους, αφού ακόμα δεν έχουν προσληφθεί οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων.

Παρόλο που η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε από το Μάρτη του 2015 τις συναντήσεις και τις πιέσεις, ώστε όλα να γίνουν στην ώρα τους, μόλις στις 26 Αυγούστου υπογράφηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 102 Α´ 26/8/15)) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ, δεν έχει γίνει η ανάθεση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και φυσικά δεν έχουν κληθεί οι συναδέλφισσές μας στην εργασία τους.

Η πρόφαση ότι είναι Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν ισχύει!!

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι μπορούν και οφείλουν τάχιστα να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Καλούμε τους υπευθύνους να μην συνεχίζουν να κωλυσιεργούν γιατί πρόκειται για την υγεία των παιδιών μας και την εργασιακή ανασφάλεια των επί 4 μήνες ήδη απλήρωτων συναδέλφων μας.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων του κλάδου. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες καθαρίστριες να είναι σε εκγρήγορση, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και την Ομοσπονδία, για να δώσουμε μαζί νέους νικηφόρους αγώνες”.

Για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης κάνει λόγο η γραμματεία εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, που σχολιάζει ότι: “Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές,  το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία επιδεινώνεται, γιγαντώνεται και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη Ελληνική οικογένεια.

Η Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει για ακόμη μία φορά,  το απαράδεκτο φαινόμενο των ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, που για τη φετινή μόνο χρονιά υπερβαίνουν τις 20.000 και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία όλης της χώρας.

Από την έλλειψη σχεδιασμού των τελευταίων ετών, η φετινή χρονιά δείχνει ότι το πρόβλημα γίνεται μόνιμο και ότι γύρω από την παιδεία, δε συγκροτείται και δεν υπάρχει εθνική πολιτική.
Όσοι πιστεύουν ότι τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών, να γνωρίζουν ότι καταργούν κατ’ ουσίαν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που σήμερα κάθε άλλο παρά ποτέ έχει ανάγκη η Ελληνική οικογένεια.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία να  προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά χωρίς προβλήματα, ώστε να μην επιβαρυνθούν άλλο οι Ελληνικές οικογένειες”.

Tέλος και το εργατικό κέντρο Πάτρας, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τις σχολικές καθαρίστριες (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος