Υπόθεση Κωστόπουλου: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που του πέρασαν χειροπέδες

Κλήσεις για να εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο. Οι δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει την έρευνα και ταυτοποιούν τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναμένεται να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, κατέθεσε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας εδράζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, ως προς την αιτία θανάτου, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας έχουν αξία», μέλη της Πρωτοβουλίας για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ακόμα 11 οργανώσεις από τον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας την τιμωρία όλων των ενόχων.

Πηγές: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος