Κορυφώθηκε το Θείο Δράμα με την περιφορά του Επιταφίου (video)

Με θρησκευτική κατάνυξη, οι Ορθόδοξοι σε ολόκληρο τον κόσμο βίωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, την κορύφωση του θείου δράματος.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του “ω γλυκύ μου έαρ” και του “αι γένεαι πάσαι”, να εκφραζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου.

Χιλιάδες πιστοί σε εκκλησίες όλης της χώρας παρακολούθησαν το πρωί την αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου.

Σε κάποιες περιοχές της χώρας η περιφορά των επιταφίων εγινε το μεσημέρι, μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης του σώματος του Ιησού απο τον σταυρό του μαρτυρίου.

Εκτός των τειχών θα περάσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός στην Τήλο με την οικογένειά του, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται στην Τήνο.

Ο Πάνος Καμμένος επέλεξε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Φώφη Γεννηματά θα περάσει το Πάσχα στην Αργολίδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Δραπανιά Χανίων, στον Δομοκό Φθιώτιδας θα βρεθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης θα επισκεφθεί την Λαμία και την Κατερίνη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος