Στους 240 οι θάνατοι από κορονοϊό- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ λόγω κρουσμάτων- Μέτρα σε 20 περιοχές (video)

Ο θάνατος 90χρονου στο νοσκομείο Παπανικολάου προστέθηκε στις απώλειες από τον κορονοϊό με τα θύματα να ανέρχονται σε 240. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι και 209 νέα κρούσματα, με 28 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μετά τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, από τις 16 Αυγούστου μέχρι και χτες, προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι επέστρεψαν από την Τήνο, όπου είχαν μεταβεί από την Αθήνα, ως ενίσχυση για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου και τον εορτασμό της Παναγίας. Από τους επτά αστυνομικούς οι δύο υπηρετούν στην Τροχαία, δύο στην Ασφάλεια και τρεις στην ΥΜΕΤ.

Σε καραντίνα βρίσκονται ήδη 50 αστυνομικοί από πέντε τμήματα της Αττικής, ενώ χθες επιβεβαιώθηκαν 8 κρούσματα.

Σε 20 ανέρχονται οι περιοχές όπου απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας και τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση, αφού χθες προστέθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας .

‘Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, επαναλαμβάνουν οι ειδικοί με δεδομένο ότι ήδη τα μισά από τα συνολικά κρούσματα εντοπίζονται σε Αθήνα και θεσσαλονίκη.

Ηδη τα ειδικά μέτρα ισχύουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Στην Πιερία, τον τελευταίο μήνα κατεγράφησαν 40 κρούσματα, ενώ στην Καρδίτσα, περισσότερα απο 30 ηταν τα κρούσματα όχι σε ένα μήνα, αλλά σε 5 μέρες.

Ανησυχία στον Δήμο Βοϊου

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα, των ατόμων που ήρθαν σε επαφή τόσο με την νεαρή κοπέλα από την Εράτυρα που βρέθηκε θετική αλλά και του νεαρού που επισκέφτηκε την Σιάτιστα τον 15Αυγουστο. Περισσότερα απο 160 δείγματα ελήφθησαν στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας, στο Νοσοκομείο Κοζάνης, μεταξύ αυτών και τα 50 δείγματα που ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας απο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί από τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, στον Εύοσμο. 

Την Τετάρτη 15 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, ενώ είναι σε εξέλιξη Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού

Και αυτό το Σαββατοκύριακο κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διενεργεί στα Λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του ιού, καθώς κορυφώνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών στα αστικά κέντρα. Πάνω από 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS -CoV -2, σε επιβάτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους και σε λιμενικούς, διενήργησαν μέχρι σήμερα τα ειδικά κλιμάκια στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι προγραμματισμένοι σημερινοί έλεγχοι είναι:

  • Στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos) και στις 17.55 στο λιμάνι της Ραφήνας.
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου τα κλιμάκια θα βρίσκονται στις 10.45 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios) και το απόγευμα στις 17.55 ξανά στο λιμάνι της Ραφήνας.

“Αν στους 100 που θα εμβολιαστούν εξασφαλίσουν οι 70 ανοσία θα είναι καλά, δεν ισχύει όμως το ίδιο με ανοσία για 50”, τόνισε στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στα “Νέα”, ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε δωρεάν διάθεση του εμβολίου στη χώρα, όταν αυτό παραχθεί και αρχίσει να διατίθεται.

Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη,  δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή:ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Εύα Κουσιοπούλου, Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος