Αρνητικοί στον κορονοϊό 117 εργαζόμενοι στο ΚΑΤ – Θετικός ένας τραυματιοφορέας

Αρνητικά στον κορονοϊό ήταν τα τεστ για 117 γιατρούς, νοσηλευτές κι εργαζόμενους στο ΚΑΤ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μετά την εκδήλωση ενός κρούσματος στον χώρο του β’ χειρουργείου.

Ο τραυματιοφορέας -ο οποίος είναι θετικός και παραμένει σπίτι του σε καραντίνα, όπως και άλλοι δέκα εργαζόμενοι στενές επαφές του, παρά το γεγονός ότι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό- διαγνώστηκε προχθές το βράδυ και αμέσως ανεστάλη έως τις 8 Οκτωβρίου η λειτουργία σε οκτώ από τις συνολικά 18 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθούν σχολαστικά όλοι οι χώροι και τα μηχανήματα.

Οι περισσότεροι από τους 117 νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό δεν είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά τα μοριακά τεστ έγιναν για λόγους ασφαλείας λόγω της ευαισθησίας του χώρου.

Για τον λόγο αυτό έχουν ανασταλεί έως και την Πέμπτη στον συγκεκριμένο τομέα, όπου εξυπηρετούνται τακτικά περιστατικά, ενώ στον α’ χειρουργικό τομέα γίνονται οι επεμβάσεις τόσο για έκτακτα όσο και για τακτικά περιστατικά.

Η εφημερία του νοσοκομείου γίνεται κανονικά.

Η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενδεχομένως να αποφασίσει να ελεγχθούν και άλλοι εργαζόμενοι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού.

Σχετική είδησηΑνησυχία για θετικά κρούσματα σε νοσοκομεία και γηροκομεία (video)

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος