Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ

Σε εφαρμογή θέτει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ, λόγω της “έκρηξης” των κρουσμάτων κορονοϊού και της επικείμενης αύξησης των νοσηλειών, καθώς χειμωνιάζει και η ζωή θα περιοριστεί σε εσωτερικούς χώρους αλλά και λόγω των συναθροίσεων ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο στη Θεσσαλονίκη 200 κλίνες για περιστατικά Covid διαθέτει το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης Αρωγή, ενώ στη Λάρισα συνδράμουν δύο ιδιωτικές κλινικές.

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιδημιολόγοι για τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς τόσο ο χειμώνας που πλησιάζει όσο και οι συναθροίσεις που γίνονται ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων, προοιωνίζουν, καταστάσεις που θα επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας και θα υπάρξει πρόβλημα με τους νοσηλευόμενους.

Για να μην γίνει αυτό το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα έκτακτο σχέδιο. Τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν από το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης Αρωγή 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό – κάτι ανάλογο είχε γίνει και τον περασμένο χειμώνα-προκειμένου να μην χρειαστεί να παραδοθούν κλινικές υπέρ των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης και να χάσουν τα γενικά περιστατικά.

Το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή της Λάρισας, με δύο ιδιωτικές κλινικές και ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, καθώς για τις νοσηλείες αυτές πληρώνει το δημόσιο. Στη Λάρισα το 51% των κατοίκων δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος