Περισσότερα από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμούς σε ένα 24ωρο – Σημαντική η ανταπόκριση (video)

Με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 85 ετών. Μέσα σε ένα 24ώρο προγραμματίστηκαν περισσότερα από 60.000 ραντεβού, ενώ όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν και ψηφιακό πιστοποιητικό.

Στο ψηφιακό πιστοποιητικό, που θα λαμβάνει κάθε πολίτης που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σε ελληνικά και αγγλικά θα αναγράφονται όνομα, ΑΜΚΑ, η εταιρεία που παρασκεύασε το εμβόλιο και οι ημερομηνίες του εμβολιασμού, α’ και β’ δοση.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός προτείνει στα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κοινούς κανόνες που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αεροπλάνα, πλοία και τρένα.

Η πρόταση του πρωθυπουργού αναμένεται να συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στις 21 Ιανουαρίου.

Πήραν “φωτιά” τα ραντεβού

Με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 85 ετών. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρας, της άυλης συνταγογράφησης, είτε σε φαρμακεία και ΚΕΠ. Ο εμβολιασμός θα αρχίσει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Ήδη έως τις 4 το απόγευμα είχαν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 60.000 άνθρωποι είτε μέσω μηνύματος επιβεβαίωσης στο 13034, είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

«Επικοινωνούν μαζί μας και πολίτες άλλων ηλικιακών ομάδων και ρωτούν πότε θα εμβολιαστούν» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Αδαμάντιος Ψαριανός.

Με ανάρτηση στο Twitter ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ανάγκη άρσης της πατέντας των εμβολίων για μαζική παραγωγή και από άλλες φαρμακοβιομηχανίες. Αναφέρει ότι: “Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών.”

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκίνησε και σε 18 νησιά. Μέχρι το τέλος του μήνα, τα εμβόλια θα φτάσουν σε ακόμη 13 με τη συνδρομή της Γ.Γ.Π.Π., των ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού.

Πού θα χρησιμοποιείται το e-Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Μετά την 1η δόση χορηγείται ένα έντυπο πιστοποιητικό.

Η έκδοση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού στόχο έχει να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών που εδώ και αρκετούς μήνες δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους και τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο, με συμπλήρωση ειδικής φόρμας και αρνητικό τεστ.

Όλα αυτά αναμένεται να εκλείψουν, όταν θα υπάρχει πλέον το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος