Κορονοϊός: Με αργούς ρυθμούς μειώνονται τα κρούσματα-Στο “κόκκινο” 6 περιοχές (video)

Με δραματικά αργούς ρυθμούς  μειώνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα, παρότι έχουν συμπληρωθεί τέσσερις βδομάδες καραντίνας. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 6 περιοχές, όπου φαίνεται ότι οι μολύνσεις δεν υποχωρούν σε αριθμό.

Στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικά  οι μολύνσεις ανέρχονται στο 64,4% αυτών όλης της χώρας. Ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη, η  Πέλλα, η Πιερία και η Φλώρινα.

Στα όριά τους παραμένουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Με τρεις κενές κλίνες ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του το Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου“.

Προβληματισμός επικρατεί και για τα στοιχεία στα λύματα που δείχνουν ότι τα κρούσματα βρίσκονται σε επίπεδο αρχών Νοεμβρίου, όταν η πόλη ήταν στο κόκκινο.
Υπό το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ενεργοποιούνται δύο νέα μέτρα. Θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε όσους ανιχνεύονται θετικοί και  δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιον Όρος.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι των αστυνομικών δυνάμεων σε πεζούς και οδηγούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις μετακινήσεις τους. Ανάλογοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, διενεργούνται και στα ανοιχτά καταστήματα.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία με αφορμή και την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πανελλαδικά, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος