Κορονοϊός: Καμπανάκι από τους ειδικούς για τις μεταλλάξεις

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα για την ανάσχεση της πανδημίας. Η προσοχή κυβέρνησης και επιστημόνων επικεντρώνεται πλέον και στην εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών. Μετά το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, άλλα 3 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Κορδελιό. Επίσης, διαγνώστηκαν 4 κρούσματα με το βρετανικό στέλεχος. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό συνδέεται με τη μεταδοτικότητα στην παιδική ηλικία.

Ανησυχία προκαλεί επίσης στους ειδικούς, η ενδοοικογενειακή διασπορά, καθώς και στους χώρους εργασίας. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, προσήλθαν από το πρωί αρκετά εμπύρετα περιστατικά, τα οποία εξετάζονται για κορονοϊό, ενώ χθες στο ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύτηκαν 5 περιστατικά με covid-19, ενώ άλλα 4 που εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά, τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Εντωμεταξύ, σύγχυση δημιουργήθηκε στην αγορά με τη λειτουργία του take away τα Σαββατοκύριακα, το οποίο αρχικά είχε απαγορευτεί αλλά τελικά θα ισχύσει.

Λιανεμπόριο  και λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, ενώ Δευτέρα με Παρασκευή  θα ισχύει και το take away και το click away στα καταστήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος