Κόρινθος: Κακουργηματική δίωξη για την παράσυρση του 15χρονου (video)

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας στον 53χρονο οδηγό, ο οποίος σε κατάσταση μέθης, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε στην Κόρινθο νεαρό 15 ετών, μπροστά στα μάτια της μητέρας του, ο οποίος αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 53χρονος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως διαπιστώθηκε και με αιματολογικές εξετάσεις (δείκτης 2,7), όταν παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 15χρονο νεαρό και τη μητέρα του. Ο 15χρονος κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ η μητέρα του γλύτωσε με ελαφρά τραύματα. Η κηδεία του έγινε χθες σε κλίμα βαθειάς οδύνης.

Ο οδηγός εγκατέλειψε τα θύματά του και επιχείρησε να εξαφανιστεί. Η άμεση παρέμβαση της τροχαίας σε συνεργασία με την ομάδα ΔΙΑΣ, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες, ο φερόμενος ως δράστης. Το χτυπημένο, μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου φανερώνει, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τη σφοδρότητα με την οποία έπεσε πάνω στο παιδί και τη μητέρα του. “Ο χρόνος που οδηγήθηκε στην προανάκριση και στον εργαστηριακό έλεγχο, έφερε τα αποδεικτικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης”, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου ειδικών φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας ,οπότε σύμφωνα με τον Νέο Ποινικό Κώδικα, “θα αντιμετωπιστεί από τη δικαιοσύνη ως ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος”.

Ο ίδιος κατά την προανακριτική διαδικασία, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αίσθηση του τι συνέβη γι΄αυτό και εγκατέλειψε τα θύματά του.

Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά τόσο στο θανατηφόρο τροχαίο όσο και στην εγκατάλειψη, ενώ το αλκοτέστ που του έγινε συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς ακόμη και αργότερα, οπότε και συνελήφθη, ήταν σε κατάσταση μέθης.

Στοιχεία ΕΛ.ΑΣ για το 2019 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το 2019, δείχνουν ότι βεβαιώθηκαν 31.557 παραβάσεις σε όλη τη χώρα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά εντοπίζονται τουλάχιστον 86 οδηγοί σε όλη τη χώρα να οδηγούν μεθυσμένοι.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος