Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για την αναστολή καθηκόντων θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα – Ανοίγει 1/9 η πλατφόρμα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

Η Πολιτεία, σύμφωνα με τον αναπλ. υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, έχει καθήκον να προστατέψει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο αδύναμα, επαναλαμβάνοντας ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Με βάση το σύστημα μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού ως αχρεωσθήτως καταβληθέντος, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, εφόσον εμβολιαστούν, όταν επιστρέψουν στις θέσεις τους είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό των δομών Υγείας που δεν έχει εμβολιαστεί να το κάνουν έστω και τώρα ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Κλείνοντας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, που θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν λόγω αναστολής καθηκόντων αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες και ο κ. Κοντοζαμάνης παρακάλεσε τους ενδιαφερόμενους να την διαβάσουν πολύ προσεκτικά την σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,3% του γενικού πληθυσμού και στο 66,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 5.715.000 συμπολίτες μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,5% του γενικού πληθυσμού και στο 63,6% του ενήλικου.

Τις τελευταίες 10 μέρες έχουν κλειστεί 164.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος