Ν. Παναγιωτόπουλος: Κοντά σε πλήρη εξιχνίαση η υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο (video)

Στοιχεία και καταθέσεις μαζεύει η ηγεσία του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να φτάσει πιο κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης με τα κλεμμένα πυρομαχικά στη Λέρο. Το παζλ συμπληρώνει η ομολογία του μέχρι προσφάτως διαχειριστή της αποθήκης, ότι το 2018 είχε παραδώσει τα κλειδιά στον προκάτοχό του, που ήθελε να μπει στην αποθήκη μαζί με δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων. Την πεποίθησή του πως η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και πως η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίασή της, εξέφρασε, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της και μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε:

«Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών. Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία στρατιωτικού εισαγγελέα από το ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή ακόμα διεξάγεται η προανάκριση, η σχετική έρευνα στη βάση της Λέρου. Η προανάκριση διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Δεν επιζητούμε να έχουμε πληροφόρηση ώρα με την ώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά. Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε. Είπα από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό, είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί. Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση.

Πως “έδεσαν” οι αρχές την υπόθεση

Η κατάθεση του οπλονόμου “φώτισε” την υπόθεση. Ο διαχειριστής της αποθήκης “δείχνει” τον πρώην αποθηκάριο και μέλη ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνοι που βρίσκονται και ανακρίνονται στη βάση της Λέρου, αναμένεται άμεσα να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση, ώστε να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση.

Οι αρχές εργάζονται για τον εντοπισμό και την ταχεία επιστροφή των βαρέων όπλων στη βάση, αφού γίνει λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Εφόσον στοιχειοθετούν κατηγορίες και αδικήματα, οι κυρώσεις στους υπαιτίους θα είναι βαρύτατες.

Πηγή: ΕΡΤ1,
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης, Δημήτρης Θωμάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος