Κλινικά νεκρό το νήπιο που βρέθηκε σε πισίνα – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στις πισίνες (video)

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το αγοράκι, ηλικίας τριάμισι ετών, από τη Ρουμανία που ανασύρθηκε από τον πυθμένα της πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι το κολύμπι στην πισίνα δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να ακολουθείται το πρωτόκολλο και να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε κρίσιμη ώρα μέχρι να εντοπιστεί το αγοράκι στον πυθμένα της πισίνας. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου δυστυχώς ήδη εγκεφαλικά νεκρό.

“Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης περίπου 45 λεπτά, η καρδιά πήρε μπροστά, διασωληνώθηκε και το έφεραν στην ΜΕΘ εδώ. Δυστυχώς η κατάσταση του είναι σοβαρή. Η κλινική του εικόνα δείχνει οτι πρόκειται για εγκεφαλικό θάνατο. Τα προγνωστικά είναι πολύ άσχημα”, δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου.

Έρευνα διενεργεί η αστυνομία για το περιστατικό.

Συνυπεύθυνοι οι γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά

Αποδεικνύεται πως το κολύμπι στην πισίνα δεν είναι παιχνίδι. Όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζει το πρωτόκολλο. Ειδικά όταν πρόκειται για γονείς, θα πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους γιατί ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

“Κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει για το παιδί του σε ποιο επίπεδο κολυμβητικά βρίσκεται. Ερχόμενο στην πισίνα ένα μικρό παιδάκι ενδεχομένως να μην έχει την δυνατότητα να κολυμπήσει στη μεγάλη πισίνα”, τόνισε ο Θάνος Πιλίτσης, ναυαγοσώστης.

Κύρια αιτία πνιγμών και ατυχημάτων, λένε οι ειδικοί, είναι το γεγονός ότι πολλά παιδιά τρώνε και πάνε αμέσως ή πολύ σύντομα μετά το γεύμα στην πισίνα.

“Θα πρέπει και οι γονείς να προσέχουν, θα πρέπει τα παιδιά να μην τρώνε 2 – 3 ώρες πριν έρθουν σε επαφή με το νερό, να γνωρίζουν τη στοιχειώδη κολύμβηση”, σημείωσε ο Μάρκος Κουρέλος, υπεύθυνος της δημοτικής πισίνας Λάρισας.

Και δεν είναι μόνο τα ατυχήματα ή δυστυχήματα στις πισίνες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2019, η Ελλάδα είναι η 6η χώρα σε περιστατικά πνιγμών στην Ευρώπη…

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος